Op dit moment zijn er werkzaamheden in de Cremertuin! De grond wordt klaargemaakt voor de aanleg van ons tiny forest. Voor wie het nog niet weet, we hebben de Groenfonds natuurprijs gewonnen voor de realisatie van dit ‘Tiny Forest?. Met de ?10.000,- hebben we een ontwerpbureau (bureau Niche, o.a. gespecialiseerd in natuurspeeltuinen) gevraagd om een ontwerp te maken. Ze hebben ook meteen gekeken welke andere plekken in de Cremertuin leuker en spannender te maken zijn.? Daaruit is het volgende ontwerp ontstaan, een inspiratieschets met een aantal erg leuke idee?n.

De plannen

Deze schets betekent niet dat we dit ook allemaal meteen kunnen of willen realiseren. Daarvoor hebben we niet genoeg geld. En de Cremertuin mag wat ons betreft ook niet meteen ?af? zijn. Er moet plek blijven voor kinderen om zelf te timmeren en hutten te bouwen. En er moet ruimte blijven voor spontane idee?n van anderen. Wat ligt er dan wel vast? Op de eerste plaats natuurlijk het bos zelf, en ook de ondertunneling met een rioolbuis. De binnencirkel gaan we netjes afwerken met afgeplat duurzaam robiniahout, waar je op kunt zitten. De kuil wordt afgewerkt met schoon zand voor de allerkleinsten. We noemen dit het buitenleslokaal! Daarnaast denken we na over een boomhut langs het spoor en een tunnel van klimop rondom het bos.

Aanplant

Nog iets leuks: groep 5 van de Villa Nova school hebben we ge?nthousiasmeerd om ‘wilde wachters? te worden van het Tiny Forest! Zie het filmpje hieronder van onze startbijeenkomst. De kinderen zijn de boswachters in spe en zullen de ontwikkeling van het bos monitoren en bewaken! Maar eerst helpen ze mee met de aanplant? en die staat gepland rond eind maart. Wordt vervolgd.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=y2l3Z3Joc8Q&w=560&h=315]